How to learn to dance

Ο χορός είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες μορφές τέχνης. Είναι έκφραση - εξωτερίκευση συναισθημάτων και εσωτερικού ρυθμού. Ερμηνεία και επικοινωνία. Αρμονία σώματος και νου.

Για να απολαύσεις τον χορό, δηλαδή να καταφέρεις να εκφράσεις καλαίσθητα αυτό που αισθάνεσαι όταν ακούς ένα μουσικό κομμάτι, είτε μόνος/η σου, είτε σε συνέργεια και συνεργασία με ένα ή περισσότερα άτομα, χρειάζεται αφενός μεν να απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν σε εσένα, αφετέρου δε να ξεπεράσεις τις τυχόν φοβίες που πιθανότατα έχεις πάνω σε ό,τι αφορά στον χορό.

Δεν ξεκινούν όλοι για τον ίδιο λόγο μαθήματα χορού. Κάποιοι γιατί το ταίρι τους ξέρει να χορεύει, κάποιοι άλλοι γιατί είδαν ένα βίντεο ή μία παράσταση/χορογραφία και εντυπωσιάστηκαν, άλλοι για να ξεφύγουν από την ρουτίνα τους, για κοινωνικοποίηση κλπ. Κάθε αφετηρία ορίζει και ένα διαφορετικό ταξίδι με τον ίδιο προορισμό: τον χορό. Για να απολαύσεις, όμως, αυτό το ταξίδι και να κερδίσεις αυτά που θες ή που πραγματικά χρειάζεσαι από τον χορό, πρέπει να απαντήσεις σε 6 καίρια ερωτήματα:

 1. Τι;
 2. Γιατί;
 3. Πώς;
 4. Πού;
 5. Πότε;
 6. Με ποιον/ποια;

Με βάσει τις απαντήσεις στα υπόλοιπα ερωτήματα, στο "πώς" θα σε βοηθήσει η εγγραφή σου σε μία σχολή χορού!

Στην σχολή χορού υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις με βάση τις δικές σου ανάγκες αλλά και τον χρόνο που διαθέτεις. Ωστόσο, για να κατακτήσεις τον χορό, δηλαδή, να χορέψεις και να αισθανθείς όμορφα με τον εαυτό σου, ειδικότερα σε ότι αφορά στον κοινωνικό χορό (χορός σε ζευγάρι), καλό είναι:

 • Να παρακολουθείς ομαδικά μαθήματα. Στα ομαδικά μαθήματα έχεις τη δυνατότητα να χορεύεις με διάφορα άτομα του επιπέδου σου. Κάθε άτομο έχει διαφορετική χορευτική προσωπικότητα με την οποία καλείσαι να συνεργαστείς και να εκτελέσεις την ίδια φιγούρα. Μέσω αυτής της διαδικασίας, συν τοις άλλοις, αναπτύσσεις ένα πνεύμα "χορευτικής" κοινωνικότητας και ανακαλύπτοντας το μυστικό του "μαζί" στον χορό βελτιώνεις τον εαυτό σου.
 • Να παρακολουθείς ιδιαίτερα/ιδιωτικά μαθήματα. Στο ιδιαίτερο μάθημα ο/η καθηγητής/ήτρια ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με εσένα και τις δικές σου ανάγκες πάνω σε θέματα τεχνικής, κατανόησης και επεξήγησης βημάτων κλπ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στα ομαδικά.
 • Να συμμετέχεις σε εκπαιδευτικά parties. Στα parties μπορείς να κάνεις εξάσκηση των βημάτων που έχεις ήδη μάθει και γενικότερα να περάσεις καλά! Εξάλλου, γι’ αυτό δεν αποφάσισες, κυρίως, να μάθεις να χορεύεις;
 • Να δώσεις χορευτικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις είναι ένας πολύ καλός στόχος και κίνητρο ώστε να περάσει στο σώμα σου σωστά ο χορός.
 • Να συμμετέχεις σε χορευτικές επιδείξεις/παραστάσεις ή και σε διαγωνισμούς. Για να μάθεις να χορεύεις είναι πολύ σημαντικό να ξεπεράσεις τον φόβο της έκθεσης μπροστά σε κοινό και αυτό θα το καταφέρεις μέσα από τη συμμετοχή σου σε επιδείξεις/παραστάσεις και διαγωνισμούς.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θα συντελέσει ώστε να φτάσεις πιο γρήγορα και πιο ουσιαστικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα: να εμβαθύνεις στην τέχνη του χορού και να απολαύσεις μοναδικές εμπειρίες. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει!

Εκφράσου.
Ονειρέψου.
Χόρεψε!

Pin It

Σχολή Χορού Tiempo Loco

Tiempo Loco Dance School

Ελάτε να βγάλουμε τον καλύτερο χορευτή που κρύβετε μέσα σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σχολή Χορού Tiempo Loco

Τηλ: 213 0122984
E-mail: tiempolocodance@gmail.com

Εθν. Αντιστάσεως 26,
Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

 

Ώρες λειτουργίας

Δευτ - Τετ - Παρ:
18:00 - 22:00
Τρίτη - Πέμπτη:
12:00 - 14:30 & 18:00 - 22:00
Σάββατο:
09:00 - 20:00

Μάθετε να χορεύετε

Rumba, Cha Cha Cha, Samba, Jive, Rock n' Roll, Paso Doble,
Tango, Fox Trot, Slow Waltz, Vienneze Waltz, Quick Step,
Argentine Tango,
Salsa, Bachata, Merengue, Rueda de Casino

Αποκτήστε

Επαγγελματικά & ερασιτεχνικά διπλώματα IDTA

Μέλος των

IDTA IDTA Greek Area ΠΑ.Σ.Ι.ΣΧ. Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού

Είμαστε μια σχολή χορού που αγαπάμε αυτό που κάνουμε! Ελάτε να βγάλουμε τον καλύτερο χορευτή που κρύβετε μέσα σας!

Express yourself!
Dance your Dream!